אוכל ביתיצפה בהכל

קציצות בשר עם תפוח אדמה בתנור במתכון מנצח

קציצות בשר עם תפוחי אדמה הם המנה המושלמת לארוחה משפחתית נעימה ומחברת. בואו לקבל מתכון מנצח שישדרג לכם את הארוחה בכמה רמות

קציצות בשר עם תפוח אדמה בתנור.

לפעמים לא צריך לטרוח יותר מדי עבור ארוחת צהריים שתצא טעימה מאוד, מספיק ארוחה טובה וטעימה שמכילה מנת בשר ופחמימה ומה יותר טוב מקציצות עם תפוחי אדמה לארוחת צהריים. זוהי מנה שגם ילדים וגם מבוגרים ייהנו מהטעם המעולה של הקציצות בשילוב התפוח אדמה. אנו בטוחים שבמידה ותחליטו להכין את המתכון של קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור אתם תיהנו מארוחה טעימה ומשביע והכי חשוב ללא הרבה מאמץ!

זמן הכנה כ-שעה מתאים ל3-4 סועדים.

המצרכים הדרושים עבור קציצות הבשר עם תפוח אדמה בתנור הם:

  1. חצי קילו בשר טחון.
  2. שבעה תפוחי אדמה גדולים.
  3. שתי בצלים קצוצים.
  4. מלח.
  5. פלפל.
  6. פירורי לחם
  7. שתי ביצים.
  8. כפית וחצי תבלין גריל.
  9. כפית וחצי פפריקה אדומה.
  10. חצי כפית אבקת מרק עוף.
  11. שתי שיני שום כתושות.
  12. שמן.
  13. רבע צרור פטרוזיליה.

אופן ההכנה של התפוח אדמה בתנור:

ניקח את תפוחי האדמה ונשטוף אותם היטב, לאחר מכאן נקלף את תפוחי האדמה ונשים בסיר מים עם כפית מלח על הגז בלהבה בינונית, למשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה יתרככו. נחתוך את תפוחי האדמה לרבעים ונמקם בתבנית, את תפוחי האדמה נרסס בספריי שמן( מומלץ שמן זית) ונכניס לתנור בחלקו התחתון(תנור שחומם מראש ל200 מעלות).

 

אופן ההכנה של הקציצות בשר:

בשלב הראשון נשים את הבשר טחון בקערה בינונית, נוסיף אל הקערה בצלים קצוצים דק ונמתין כשבע דק'. לאחר מכאן נוסיף לקערה עם הבשר טחון והבצל קצוץ את המצרכים הבאים: שתי ביצים, מלח, פלפל, חצי כפית אבקת מרק עוף, כפית וחצי תבלין גריל במידה ויש, כפית וחצי פפריקה אדומה, את שיני השום הקצוצות, פטרוזיליה ושתי כפות שמן. את הכל נערבב עם הידיים היטב עד שתיווצר עיסה אחידה של הבשר עם כלל המצרכים. ניצור מהעיסה קציצות עגולות, נמקם את כדורי הקציצות בתבנית עם נייר אפייה שעליו מעט שמן, ומעל הקציצות נרסס בספריי שמן את הקציצות בשר. לאחר מכאן נכניס את תבנית האפייה עם הקציצות אל מעל תבנית תפוחי האדמה שהכנסנו קודם.

נאפה את תפוחי האדמה והקציצות בתנור בחום של 200 מעלות, למשך כחצי שעה עד להתרככות תפוחי האדמה ושהקציצות מוכנות. את הקציצות נוציא לאחר כחצי שעה ואת תפוחי האדמה נשאיר למשך עוד כשלוש ד'ק על מצב גריל בתנור על מנת להוסיף קריספיות לתפוחי האדמה. לאחר מכאן ניתן להוציא את תפוחי האדמה ולערבב עם הקציצות למנה אחת טעימה.

 ניתן להוסיף קצת ירק מעל התפוחי האדמה והקציצות או מעט עליו טימין על תפוחי האדמה, בנוסף אנו ממליצים להשתמש בתפוחי אדמה המיועדים לאפייה כך תפוח האדמה יצא הרבה יותר טוב. בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

מתכון לפלאפל ופיתה ביתיים שלא תצליחו להפסיק לאכול

 עוגת גלידה – מתכון פשוט להכנה לעוגה מושלמת וכיפית

 

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button