מתכון לפלאפל ופיתה תוצרת בית
אין מאכל יותר ישראלי מפלאפל, למרות שמקורו ככל הנראה בכלל לא בישראל. הפלאפל הפך להיות חלק בלתי נפרד בהווי הישראלי. מנת פלאפל חמה בפיתה טרייה זה אחד ממאכלי הרחוב המפורסמים ביותר ואין ספק שגם מהטעימים ביותר שיש לנו בארץ. אז ללמה לא להכין פלאפל אצלכם בבית? ככה מתי שיתחשק לכם איזו מנת פלאפל טרייה כל מה שתצטרכו זה לפתוח את המתכון לפלאפל וללכת להכין לכם אחת חמה וטעימה. המתכון לא מסובך ובמידה ותעקבו אחרי ההוראות צעד אחר צעד אנו בטוחים שיצאו לכם פלאפל ופיתות מעולות!
זמן הכנה כ-שעתיים מתאים ל5-6 סועדים.
המצרכים הדרושים עבור מתכון לפלאפל הביתי הם:
- שתי כוסות גרגירי חומוס.
- שתיים וחצי בצלים.
- שישה גבעולי פטרוזיליה.
- שש שיני שום.
- שתי כפיות כמון.
- כפית וחצי מלח.
- שישה גבעולי כוסברה.
- חצי כפית פפריקה חריפה.
- חצי כפית פלפל שחור.
- שלוש כפיות מים.
- שמן.
- חצי כפית סודה לשתייה.
המצרכים הדרושים עבור הפיתות הביתיות הם:
- חצי קילו קמח.
- כפית וחצי מלח.
- שתי כפיות שמרים יבשים.
- שתיים וחצי כפות שמן זית.
- שתי כפיות וחצי סוכר.
- כוס ורבע מים פושרים.
אופן ההכנה של הפלאפל הביתי:
בשלב הראשון יש להשרות את גרגירי החומוס למשך 12 שעות, ניקח את גרגירי החומוס ונשים אותם בקערה מלאה במים למשך לילה שלם לפחות . לאחר מכאן נשטוף היטב את גרגירי החומוס ונשים אותם בתוך מעבד מזון, אל מעבד המזון נוסיף את הכוסברה, שום, בצל קצוץ ואת הפטרוזיליה. נפעיל את מעבד המזון עד שנקבל בלילה אחידה. נעביר את הבלילה לקערה ונוסיף את המלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה, סודה לשתייה ואת כפיות המים. נערבב הכל היטב ונשיך בצד למשך עשרים וחמש דק'.
מהבלילה שיצרנו נעשה כדורים עגולים ונרתיח שמן בסיר עמוק, את הכדורים נטגן בשמן עד להזהבת הכדורים. לאחר מכאן נוציא אל מסננת.
אופן ההכנה של הפיתות הביתיות:
בשלב הראשון יש לנפות את הקמח אל תוך קערת מיקסר, אל הקמח אנו נוסיף את הסוכר והמלח ומערבבים. לאחר מכאן נוסיף את השמרים ונערבב, לפני הפעלת המיקסר יש להוסיף את שתיים וחצי כפות השמן זית לאחר מכאן נפעיל את המיקסר במהירות נמוכה. באופן איטי והדרגתי מוסיפים את המים. לשים למשך כרבע שעה. את הבצק נעביר למשטח מקומח שהכנו קודם ונחלק אותו לעשרה כדורים.
כל כדור נרדד ונעביר לתבנית אפייה עם נייר אפייה. נעביר להתפחה של כ 40 דק'. את הפיתות לפני ההכנסה לתנור נהפוך בעדינות ורק אז נכניס לתנור שחומם קודם ל220 מעלות. נאפה כ 10 דק' עד להזהבת הפיתות. לאחר מכאן נוציא ונכסה במגבת למספר דק'. ולבסוף נותר רק לשים כדורים בתוך הפיתה בתאבון!!
אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –
מתכון לפיצה ביתית מדהימה שאתם חייבים להכין בבית!
מתכון לקוסקוס ביתי מעולה שאתם פשוט חייבים להכיר