אוכל ביתי

אוכל קוריאני- המטבח שמפתיע את כולם

האוכל הקוריאני רובו עשוי מאורז ירקות ובשר, בדרך כלל ארוחה קוריאנית טיפוסית כוללת בין שניים לשלושה מנות, מנת הקימצ'י מוגשת תמיד בכל ארוחה

האוכל הקוריאני רובו עשוי מאורז ירקות ובשר, בדרך כלל ארוחה קוריאנית טיפוסית כוללת בין שניים לשלושה מנות, מנת הקימצ'י מוגשת תמיד בכל ארוחה, המרכיבים הנפוצים שקיימים במטבח הקוריאני כוללים לרוב שמן שומשום ומחית של שעועית אדומה, רוטב סויה מלחים למינם, הרבה שום, ג'ינג'ר והתוספת המלכותית גוצ'וקארו שזה בעצם פלפל אדום חריף מיובש (צ'ילי רק אחר). 

רוב המרכיבים והמנות משתנות ממחוז למחוז בקוריאה ויש מנות ספציפיות שנחשבות היום למאכלים לאומיים.

רשימת המנות המסורתיות של קוריאה –

קימצ'י – ירקות שכוללים או צנון או כרוב לבן אשר מותססים בדרך כלל במי מלח עם אנשובי שום בצל ירוק ופלפל גוצ'וקארו ויש מתכונים רבים למאכל הזה.

בולגוגי – מאכל שעשוי מבשר בקר ולרוב מחזיר עקב העלות היקרה של הבקר בקוריאה שמושרה בסויה שמן שומשום שום ופלפל אדום חריף הוא מבושל על גריל וזו נחשבת מנה עיקרית ולכן היא תמיד מוגשת לצד אורז. המילה בולגוגי פירושה "בשר בקר".

ביבימבאפ – זאת מנה מאוד פופולארית בקוריאה משולבת עם ירקות בקר וביצה ומוגשת עם ממרח צ'ילי.

גימבאפ – שזה ממש כמו סושי רק אל תגידו לקוריאנים כי רוב הסיכויים הם יעלבו עליכם, מנה זו מורכבת מאורז וירקות קצוצים יחד עם ביצה בשר חזיר או בקר יחד עם דג פולוק מגולגלים באצות וחתוכים.

נאנמיאון – זאת מנה שמורכת מאטריות ומוגשת בקערה גדולה עם מרק ירקות וביצה מבושלת ובשר בקר.

גוצ'וצ'אנג- זאת מחית פלפל חריף מותסס המשמשת ברוב המאכלים הקוריאניים.

עד שהתחלתי את לימודיי במדור קוריאה באוניברסיטה העברית בשנת 2013 לא היה לי מושג מה זה אוכל קוריאני. למעשה, הפעם היחידה בה אכלתי אוכל קוריאני הייתה במסעדת מזון מהיר קוריאני בהונג קונג שבה לא היה לי מושג מה אני אוכלת, או למה שמגיע לצד המנה אדום ובעל ריח חשוד.

הלימודים על התרבות הקוריאנית ולימוד השפה גרמו לי להתעניין יותר ויותר במטבח הקוריאני המסתורי, המסקרן והלא מובן לעתים. באופן מעט מפתיע, המטבח הקוריאני לא זוכה לחשיפה גדולה בארץ. יתכן והדבר נעוץ בטעמים החזקים והדומיננטיים לעתים שלוקח זמן להתרגל אליהם. עם זאת, האוכל הקוריאני הוא מרתק, טעים ושונה מאוד ממה שמוכר לנו.

אוכל קוריאני

אז מה זה אומר אוכל קוריאני –

המטבח הזה התפתח במשך אלפי שנה ועבר שינויים קיצוניים חברתיים ופוליטיים, המטבח הזה מתבסס בעיקר על אורז ירקות ובשר, ארוחה קוריאנית תמיד תכלול מנות צד ותמיד תהיה מלווה באורז, כמעט בכל ארוחה תוכלו למצוא קימצ'י. הקוריאניים מאוד אוהבים לאכול ואוכלים כמעט בכל הזדמנות וגם שותים אגב, האוכל שלהם הוא בריא ומזין ומעט מאוד קוריאניים אוכלים אוכל שהוא שומני ולא בריא.

כמובן שיש מסעדות רחוב ודוכנים אך מבחינת הקוריאניים זה לא מאכל אלה כמו חטיף, האוכל האמתי עשוי כולו מאטריות שונות, אורז, ירקות וסוגי בשר שונים ודגים. יש האומרים שהרזון של הקוריאניים הוא עקב התזונה הכול כך בריאה שלהם וכך גם הבריאות של העור שלהם, התזונה שהם שומרים מובנת בהם מגיל מאוד קטן ונמשכת כבר אלפי שנים דורות אחרי דורות. 

שווה לבקר בדרום קוריאה על מנת להכיר לעומק את המאכלים הללו אנחנו בטוחים שתאהבו את מה שתטעמו.

הינה לכם מתכון קוריאני נחמד וקל להכנה:

המנה הבאה מגיעה מהמטבח הקוריאני ושמה הוא "ביבימאפ" שפירושו אורז מעורב. המתכון כולל אורז, ירקות ובשר והוא פשוט להכנה, כך שתוכלו להכין מנה טעימה במיוחד כשאתם רעבים או כשאין לכם זמן רב להכין ארוחה.

רכיבים:

אורז – 1 כוס

ירקות מעורבים – 2 כוסות (כגון גזר קישואים, מלפפון, צנון, בצל ירוק, נבטי שעועית, חתוכים לרצועות דקות)

רוטב סויה – 1

כפית סוכר

2 שיני שום – (גדולות, כתושות)

ג'ינג'ר – 1 כפית (טרי, מגורד)

שמן – 1 כפית

פלפל שחור – ¼ כפית

בשר בקר – 180 גרם (רזה – למשל כתף)

ביצים – 2

אופן הכנה:

לתוך קערה בינונית הכניסו רוטב סויה, סוכר, שום כתוש, ג'ינג'ר, שמן ופלפל שחור. ערבבו היטב והוסיפו לרוטב את הבשר. פרקו את הבשר בעזרת מזלג או בידיים, ערבבו היטב עם הרוטב, כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 15 דקות עד שעה. לחמם מחבת גדולה על להבה בינונית, לתוכה הכניסו את הבשר שהשריתם וטגנו במשך 5 דקות טגנו את 2 הביצים לביצי עין והניחו בצד. חלקו את האורז והירקות בין 2 קערות הגשה, הוסיפו מעליהן את הבשר המטוגן ומעל את ביצי העין. הגישו חם.

לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך :

פסטה בסיר אחד – מתכונים מעולים להכנה מהירה

ארוחה חורפית לשישי בערב- המתכון המלא

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button