צפה בהכלתפריטי תזונה ודיאטה

דג סלמון אפוי בתנור – מתכון מעולה למנה מנצחת

אחת המנות הכי בריאות וטעימות שיש הן כמובן דג סלמון אפוי בתנור. מנה בריאה ומושלמת לכל סוג של אירוע או ארוחה. המתכון שאתם חייבים להכיר

דג סלמון אפוי בתנור

לדגים יתרונות בריאותיים רבים, ישנם המלצות לצריכת דגים לפחות 3-2 פעמים בשבוע. לכן מנת דג סלמון אפוי בתנור היא בהחלט הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות למען בריאותכם מבלי לוותר על טעם מעולה. זמן ההכנה הוא נוח ומהיר מאוד וכל אחד יכול להכין את המנה בלי בעיה כלל. חוץ מהערך הקלורי דג הסלמון נחשב לדג הבריא ביותר ובעל ערך גבוהה של חלבון. בנוסף רמות השומן שלו נמוכות מאוד לעומת רמת האומגה 3 שבו שגבוה ביחס לדגים אחרים. לכן בשילוב של כלל היתרונות אין ספק שדג סלומון אפוי בתנור היא מנה נהדרת ופשוטה מאוד להכנה.

זמן הכנה כ25 דק' מתאים ל3 סועדים.

המצרכים הדרושים עבור הסלמון הם:

  1. 3 חתיכות סלמון טרי.
  2. 5 כפות דבש.
  3. חופן פטרוזיליה.
  4. 2 כפות מיץ לימון.
  5. 2 שיני שום.
  6. מלח ופלפל.
  7. לימון.

אופן ההכנה של דג סלמון אפוי בתנור:

בשלב הראשון נחמם את התנור למאתיים עשרים מעלות חום,  ניקח תבנית אפייה גדולה(ניתן תבנית חד פעמית או תבנית מזכוכית) ונצפה את התבנית בנייר אפייה. נשים בקערה את הדבש, שמן הזית, השום, פטרוזיליה, מיץ הלימון ואת המלח והפלפל, ונערבב הכול ביחד. אל הקערה נכניס את חתיכות דג הסלמון הטרי, ונוודא מריחה של הדג סלמון בשני צדדיו. לאחר כמספר דק ניקח את דג הסלמון מהקערה ונניח באמצע התבנית , ניתן להוסיף מעל הדג מספר פרוסות לימון חתוכות. בשלב זה אחרי ששמנו את הדגים בתבנית, ניתן לפזר מהרוטב שהכנו מעל הדגים ולהוסיף ירקות שונות לפני האפייה. נכניס את התבנית עם הדגים אל התנור שחיממנו מראש, ונאפה בין 10 ל15 דק'.

המלצות:

  1. ניתן להוסיף על הדג סלמון ירקות נוספים כגון עגבניות שרי, קולרבי, חתיכות בטטה ועוד.
  2. ניתן להוסיף מעל הדג סלמון שומשום על מנת ליצור מעט קראנצ'יות בדג.
  3. ניתן להגיש את המנה בליווי של תוספות כגון אורז עם עדשים או פירה מבטטה .
  4. מומלץ לא לאפות יותר מ15 דק' על מנת לא לייבש את הדג.
  5. אנו ממליצים להשתמש בדגים טריים אך ניתן להשתמש גם בקפואים במידה ואין ברירה.
  6. ניתן להחליף את הסלמון בדגים אחרים כגון לברק, מוסר או מושט. אך חשוב לציין שהסלמון נחשב כבריא ביותר מבין כלל הדגים.
  7. אנו ממליצים להגיש את הדג מיד לאחר האפייה על מנת של יתייבש.
  8. במידה ואתם שומרים על המשקל אנו ממליצים על מנה אחת של סלמון בשבוע ולא יותר.

ניתן לגוון ולהוסיף תבלינים נוספים על פי הטעם של כל אחד ואחת, כמעט כל תבלין שתוסיפו לסלמון יצא נהדר. אז אל תחששו לגוון לנסות דברים חדשים על הדג שלכם.

בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם –

פלאפל אפוי – מתכון פשוט לפלאפל מושלם ובריא

מתכון לקינואה עם פטריות – קליל ודיאטטי שאתם חייבים להכיר

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button