צפה בהכלתפריטי תזונה ודיאטה

פלאפל אפוי – מתכון פשוט לפלאפל מושלם ובריא

כולם אוהבים פלאפל, אז למה לא ליהנות מפלאפל טוב גם בזמן דיאטה? בואו לקבל מתכון מדהים לפלאפל אפוי מעולה שתוכלו לאכול בלי רגשות אשמה עם השמן

פלאפל אפוי

פלאפל היא אחת המנות האהובות ביותר בישראל, כמעט ואין אדם שלא נהנה ממנת פלאפל חמה וטרייה עם טחינה וחומוס, אך בנוסף לטעם האהוב בפלאפל יש גם לא מעט ערכים תזונתיים חיוביים אשר יכולים לתרום רבות לבריאתנו, יש בפלאפל סיבים תזונתיים רבים וחלמון מן הצומח, הפלאפל עצמו עשוי מגרגירי חומוס ושייך למשפחת הקטניות שמלאים בסידן וברזל. הבעיה מתחילה בתהליך ההכנה של הפלאפל, כאשר מגנים אותו בשמן עמוק. לכן יש פתרון בריא יותר וטעים לא פחות, שיאפשר לנו להמשיך וליהנות מהפלאפל הטעים והמזין מבלי לפחד על כמות הקלוריות או דברים אשר מזיקים לבריאתנו. הפתרון הוא כמובן פלאפל אפוי במקום מטוגן.

המנה לוקחת כחצי שעת עבודה ומתאימה לעד 40 כדורים .

המצרכים הדרושים עבור הפלאפל הם:

  1. כוס ורבע גרגירי חומוס שאינם מבושלים- להשרות את הגרגירים יום לפני במים קרים.
  2. צרור פטרוזיליה.
  3. צרור כוסברה.
  4. בצל גדול מקולף.
  5. כפית וחצי מלח.
  6. כפית וחצי כמון.
  7. כף שמן זית.
  8. חצי כפית סוד לשתייה.
  9. שלושה שיני שום.
  10. כף וחצי טחינה גולמית.

אופן ההכנה של הפלאפל אפוי:

תחילה נחמם את התנור ל200 מעלות, ניקח את הגרגירים שהושרו יום קודם ונשים במעבד מזון, נפעיל את המעבד עד להיווצרות מרקם גרגירי, לאחר מכן נעביר לקערה. ניקח את הפטרוזיליה והכוסברה ונטחן ביחד עם הבצל, פלפל חריף השום והשמן זית וניצור תערובת אחת אחידה, לאחר מכאן נערבב עם החומוס בקערה. נוסיף חצי כפית סודה לשתייה ונתבל עם כמון ומלח את התערובות, אם התערובת נוזלית מדי יש אפשרות להוסיף מעט קמח.

בשלב הבא ניקח את התערובת שקיבלנו ונרטיב מעט את הידיים על מנת שהתערובת לא תדבק לידיים, נתחיל לכדרר כדורים של התערובת שיצרנו, נניח את הכדורים שיצרנו על תבנית עם נייר אפייה אך לפני נשמן מעט את הנייר אפייה עם ספריי שמן( עדיפות לספריי שמן זית) מומלץ גם לרסס מעט גם מעל הכדורים.

זמן האפייה בתנור המומלץ הוא כעשרים דקות, אך מומלץ לראות שהכדורי פלאפל יהיו מעט מוזהבים. במהלך האפייה אנו ממליצים להפוך את הכדורים לפחות פעם אחת. במידה והכדורים זהובים ניתן להוציא ולתת להם מעט להתקרר. כל מה שנותר אחרי האפייה זה רק לשים טחינה מעל וליהנות מכדורי פלאפל בריאים וטעימים!

המלצות

  1. במידה ואין ספריי שמן זית, ניתן למרוח שמן זית עם מברשת.
  2. חשוב להפוך את הכדורים בזמן האפייה לפחות פעם אחת.
  3. ניתן להוסיף עלי ירק שונים לגיוון בטעם.
  4. ניתן להקפיא את התערובת שנשארה לכם, ולהפשיר בעת הצורך.
  5. ניתן להוריד את כמות הטחינה המידה ואינכם אוהבים.
  6. ניתן להמיר את הפטרוזיליה לכוסברה וגם ההפך.

בתאבון!!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

עראייס בשר איכותי – מתכון מנצח שאתם חייבים לנסות!

סלט ברוקולי קליל ודיאטטי – מתכון פשוט להכנה

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button