בשרים ותבשיליםצפה בהכל

בורקס בשר מבצק עלים במתכון מנצח וקל להכנה

אחת המאכלים היותר פופולריים בארץ הוא כמובן הבורקס, בואו לקבל מתכון מעולה לבורקס בשר איכותי וטעים מבצק עלים שלא תוכלו להפסיק לטרוף

בורקס בשר מבצק עלים.

אם יש משהו שמתאים כמעט תמיד זה בורקסים, לא חשוב מתי או איפה בורקס תמיד יכול לשדרג ארוחה או להיות ארוחה בפני עצמו. אין ספק שמבין שלל הבורקסים הקיימים האהוב עלינו ביותר הוא בורקס הבשר. לא רק שמדובר במאפה קריספי וטעים גם מילוי הבשר מוסיף המון לייחודיות של המאפה. בדרך כלל אנחנו מחכים למסעדה טובה או חנות שמוכרת את מאפה הבשר הזה, אך הפעם אתם תלמדו להכין אותו בעצמם בבית. המתכון די פשוט וללא הרבה מאמץ בכלל כך שכל אחד ואחת יוכלו לעשות אותו לבד.

זמן הכנה כ-שעה וחצי מתאים ל5-6 סועדים.

המצרכים הדרושים עבור בורקס הבשר מבצק עלים הם:

  1. חבילת בצק עלים.
  2. 2 בצלים.
  3. חצי קילו בשר טחון.
  4. 3 שיני שום.
  5. חצי כפית כמון.
  6. פלפל שחור.
  7. מלח.
  8. חצי כפית פפריקה מתוקה.
  9. פטרוזיליה.
  10. כבסרה.
  11. ביצה.
  12. שומשום.

אופן ההכנה של בורקס הבשר מבצק עלים:

בשלב הראשון נכין את מילוי הבשר עבור הבורקס, נחמם מחבת עם שמן, נקצוץ את הבצלים ונטגן אותם במחבת. אל המחבת נוסיף את חצי קילו הבשר טחון ובעזרת מזלג נפורר אותו עד שכל החתיכות יהיו מופרדות. אל המחבת נוסיף מעט פטרוזיליה, כוסברה ואת שלושת שיני השום. נטגן את הכל ביחד למשך כ-5 ד'ק תוך ערבוב תמידי של כלל המצרכים. נוסיף את התבלינים: מלח, פפריקה, פלפל לפי הטעם ונערבב הכל. נמשיך לטגן עד אשר הבשר יהיו שחום. בשלב הבא לאחר שהכנו את מילוי הבשר נעבור להכנת הבורקסים, ניקח את חבילת הבצק עלים ונחתוך אותם לריבועים שווים, כל ריבוע נמלא בכף וחצי של מילוי הבשר שהכנו קודם.

בשלב הבא נסגור את הבורקס על ידי סגירת הקצוות המנוגדות זו לזו במקביל. לאחר הסגירה כל מה שנותן זה לטרוף ביצה ולמרוח אותה על הבורקסים ומעליהם לפזר שומשום. את הבורקסים נסדר בתבנית אפייה עם נייר אפיה מעט משומן, חשוב לסדר ברווחים אחד מהשני. נכניס את הבורקסים לאפייה בתנור שחומם ל200 מעלות, נאפה במשך כחצי שעה עד ארבעים ד'ק או עד שהבורקסים משחימים.

המלצות:

  1. ניתן להכין רוטב פטריות ולהגיש לצד הבורקס.
  2. ניתן להוסיף מעט צנוברים למילוי הבשר.
  3. ניתן להוסיף למילוי הבשר תבליני גריל שונים.
  4. יש להגיש את הבורקס חם וגם לאחר מס' ימים ניתן לחמם בתנור.
  5. במידה ורוצים להוסיף פטריות למילוי אפשר להוסיף בזמן הטיגון.
  6. ניתן להשתמש בבצק פילאס, חשוב שיהיה מופשר.


אנו בטוחים שבמידה והחלטתם לנסות את המתכון בעצמם תופתעו לגלות כמה מוצלח יוצא הבורקס בשר, כמעט בלי מאמץ בכלל. כל מה שנשאר לכם זה להגיש את הבורקס ולחכות למחמאות. בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

סלט ברוקולי קליל ודיאטטי – מתכון פשוט להכנה

 מתכון לקינואה עם פטריות – קליל ודיאטטי שאתם חייבים להכיר

 

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button