צפה בהכלתפריטי תזונה ודיאטה

מתכון לקינואה עם פטריות – קליל ודיאטטי שאתם חייבים להכיר

אם אתם מחפשים ארוחה בריאה, מזינה ודיאטתית מתכון לקינואה מדהימה עם פטריות זה הפתרון המושלם עבורכם! בואו להכיר את ההתמכרות החדשה שלכם

מתכון לקינואה עם פטריות

אם אתם מחפשים ארוחת צהרים טעימה ומשביע, מתכון לקינואה עם תערובת פטריות היא פתרון טוב מאוד עבורכם.  לקינואה יתרונות בריאותיים רבים, מבחינה תזונתית היא דומה לחיטה ושעורה אך היא בכלל משתייכת למשפחת הסלקיים.  קינואה עשירה במינרלים וויטמינים רבים ניתן למצוא בוויטמינים מקבוצות שונות כמו E, B וC  ומינרלים כמו אבץ ברזל ומגנזיום. בנוסף ניתן למצוא בקינואה המון סיבים תזונתיים אשר משפיעים על תחושת השובע בגוף, דבר חשוב נוסף בקינואה שהיא לא מכילה כלל גלוטן ולכן היא פתרון טוב עבור חולי צליאק. בטח תמיד שמעתם בדיחות על הקינואה ועל טעמו המר, אך המנה הבאה תפתיע גם אתכם.

המנה לוקחת חצי שעת עבודה ומתאימה לעד 4 סועדים .

המצרכים הדרושים עבור המנה:

  1. 250 ג' קינואה מסוננת ושטופה.
  2. שש כוסות מים.
  3. כפית וחצי מלח.
  4. שתי בצלים קצוצים דק דק.
  5. חמש שיני שום.
  6. חצי כפית פלפל שחור.
  7. קופסא פטריות שמפיניון קצוצות דק.
  8. שתיים וחצי כפות סויה.

אופן ההכנה של המתכון לקינואה עם פטריות:

בשלב הראשון שופכים לסיר את כוסות המים, מוסיפים את המלח ומרתיחים.

נוסיף את הקינואה לסיר ונערבב, ננמיך את האש מעט ונבשל את הקינואה כעשרים ד'ק, לאחר עשרים ד'ק ניתן לטעום את הקינואה ולבדוק אם מוכן, במידה וכן מעבירים את כל הקינואה למסננת, אין צורך לשטוף את הקינואה. נשים את המסננת עם הקינואה בצד ונעבור להכנת תערובת הפטריות. נחמם מחבת עם שלוש כפות שמן וכאשר השמן חם נוסיף את הבצל שקצצנו אל המחבת ונטגן עד להזהבה של הבצל. לאחר מכאן נוסף את שיני השום הקצוצים ונערבב ביחד עם הבצל לאחר טיגון קל.

לאחר הערבוב של הבצל והשום נוסיף את הפטריות שמפניון שקצצנו ונוסיף את המלח והפלפל( ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם) נמשיך לטגן הכל ביחד על אש בנונית במשך כ12 ד'ק. לאחר מכאן כאשר רוטב הפטריות מוכן נוסיף את הקינואה אל המחבת ונערבב ביחד עם תערובות הפטריות, בשלב זה נוסיף את כפות הסויה ונתבל לפי הטעם .

תוספות מעניינות:

  1. ניתן להוסיף למנה עוף ולהקפיץ רצועות חזה עוף עם תערובת הפטריות.
  2. ניתן להוסיף קוביות סלומון ביחד עם תערובת הפטריות.
  3. הוספה של אגוזים וחמוציות למנה ישפרו את הטעם ויוסיפו לערכים התזונתיים של המנה.
  4. ניתן להוסיף שמן זית מעל המנה.
  5. אם תרצו להוסיף טעם אך להשאיר את המנה צמחונית ניתן להוסיף קוביות טופו.

אנו בטוחים שאם תכינו את המנה על פי המתכון שלנו, תצא לכם מנת קינואה שלא טעמתם אף פעם. לא רק שהמנה תהיה טעימה ומשביע במיוחד, היא  בנוסף תהיה מנה בריאה מאוד ודלת קלוריות אשר יכולה להוסיף ערכים תזונתיים רבים ומגוונים לכל אדם ואדם.

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

סופגניות ביתיות מדהימות לחנוכה – מתכון קליל וכיפי

תפוח אדמה מוקרם וממלוא – המתכון שאתם חייבים להכיר 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button