אוכל ביתיצפה בהכל

מתכון לספגטי ברוטב עגבניות – השלישיה המנצחת

מי לא אוהב ספגטי ברוטב עגבניות? מילדות המנה הזאת מלווה אותנו כי פשוט אי אפשר להתנגד לפסטה ברוטב עגבניות. קבלו את שלושת המתכונים המנצחים שלנו.

המתכון הראשון לספגטי ברוטב עגבניות הוא הפשוט ביותר להכנה והטעם שלו פשוט משגע .
המנה הבאה מספיקה ל4 נפשות סועדים , קלה ומהירה להכנה.

           הרכיבים:

  • 1 חבילה  ספגטי 
  • 2 בצלים – קצוצים או מגורדים על פומפיה
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 קופסאות קטנות (200 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר חום כהה
  • 200 גרם (1/2 קופסא) עגבניות מרוסקות
  • 1 כוס מים ( לפי הצורך )

    אז איך מכינים? 
  1. יוצקים את השמן לסיר גדול ומחממים בלהבה בינונית .
    כשהשמן חם , מטגנים את הבצל ומוסיפים מעט מלח עד שמגיעים להזהבה .
  2. מוסיפים שום כתוש , מערבבים ומטגנים בערך כחצי דקה .
    מוסיפים רסק עגבניות , ממשיכים בערבוב ותוך כדי מתבלים בכמון , פפריקה , כורכום ופלפל .
  3. לסיר נוסיף את העגבניות המרוסקות ומוסיפים מעט מים , מתבלים במלח ובסוכר לפי הטעם ומערבבים .
    חשוב לטעום תוך כדי – במידת הצורך מתקנים מעט בתיבול .
    מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מעל להבה נמוכה בערך כ15 דקות .
  4. בזמן בישול הרוטב , מבשלים את הספגטי בשפע מים רותחים ומומלחים , עד שהוא כמעט מוכן לאכילה (עדיין קשה מעט).
    מומלץ לשים מעט שמן בסיר . לאחר מכן , מסננים, מעבירים לסיר הרוטב ומערבבים.
  5. ממשיכים לבשל את הספגטי ברוטב בעוד מספר דקות כדי לקבל את הטעמים .
  6. מגישים ♥ בתאבון !

 

המתכון לספגטי ברוטב עגבניות הבא היא פסטה ברוטב עגבניות עם פסטת ביסלי , לא פחות טעימה מהמנה הקודמת 
הכנה מהירה , אבל מעט טוויסט קטן בביס .

           הרכיבים:

  • פסטת ביסלי  – אריזת ניילון (500 גרם)
  • שמן קנולה 
  • בצל 
  • שום – 3 שיניים כתושות , או שום מגורד קנוי מוכן
  • פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן – 3 כפית גדושה
  • עגבנייה  – 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • רסק עגבניות – קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • מלח – כפית שטוחה
  • פלפל שחור – 1/2 כפית שטוחה ( מומלץ גרוס )
  • סוכר – כפית שטוחה 
  • מים – לפי הצורך

        אז איך מכינים?

  1. לבשל את הפסטה בצורת הביסלי לפי ההוראות מאחורי השקית ( מומלץ להוסיף מעט מלח לסיר )
  2. בסיר בנפרד לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד לשקיפות , לראות לפי הצבע ובהתאם להוסיף את השום הכתוש ולערבב היטב יחדיו . 
  3. להוסיף את הפפריקה ולערבב היטב , מומלץ להוסיף כאשר הסיר רותח – יוצא טעים יותר .
  4. להוסיף את העגבניות החתוכות ולערבב היטב עד שהעגבניות מתרככות , בכל שלב מכאן ניתן להוסיף מעט מים על מנת שהרוטב יתרכך . 
  5. להוסיף את רסק העגבניות , לערבב היטב ( במידת הצורך נוסיף מים ) ולהוסיף את המלח , הפלפל השחור ומעט סוכר ( או כפית שטוחה ) .
  6. לבדוק טעמים , במידה ומרגיש לכם שחסר איזה טעם מסוים להוסיף מעט , לערבב ולבדוק .
  7. להעביר לסיר את הפסטה המבושלת , לסנן ולאחר מכן להוסיף לסיר עם הרוטב , לערבב היטב עם הרוטב .
  8. לאחר שמתקבלים הטעמים אפשר להגיש !
    מומלץ להוסיף מעט פרמזן או גבינה מגורדת מעל כך נקבל סגנון איטלקי או מעט טוויסט שרק יוסיפו לטעם .
  9. מגישים ! בתיאבון ♥

המנה הבאה והאחרונה , מנה עם טוויסט שונה משאר הפסטות ברוטב עגבניות – הפעם בסגנון איטלקי יותר , חריפה יותר ויש לה שם משלה – תכירו את פסטת פנה ארביאטה .

           הרכיבים:

  • 6 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קלופות
  • חצי צ'ילי טרי, שיהיה נקי מגרעינים וקצוץ דק \ בין 2\1 כפית לכפית שלמה ( כפית שטוחה ) של שבבי צ'ילי מיובש
  • קופסות שימורים של עגבניות שרי מרוסקות ( או כל קופסה אחרת שמצאתם כי טעימה לכם )
  • חבילת פסטה בצורת פנה
  • מספר עלי בזיליקום קצוצים
  • גבינת פקורינו מגוררת \ גבינת פרמזן מגורדת 
  • מלח
  • סוכר במידת הצורך

          אז איך מכינים?

  1. לוקחים את הפסטה פנה , מרתיחים מים , מוסיפים מעט מלח ולאחר רתיחה מוסיפים את הפסטה
  2. במחבת גדול עם שוליים גבוהים מחממים את השמן על אש בינונית , לאחר מכן מוסיפים את שיני השום והצ'ילי ומטגנים עד שהשום מזהיב ומקבל את התצורה ביחד עם הצ'ילי .
  3. אל המחבת לאחר הזהבת השום מוסיפים את העגבניות , מוסיפים מעט מלח לפי הטעמים ( ניתן גם מעט סוכר ) ומבשלים כרבע שעה .
  4. מוסיפים למחבת את הפסטה המוכנה , מגביהים את האש , ומקפיצים ביחד במשך 2-3 דקות .
  5. מפזרים מעל מעט בזיליקום קצוץ וגבינת פקורינו מגוררת או פרזמן לפי בחירתכם .
  6. מגישים ! בתאבון ♥

תספרו לנו איזה מנה הכי אהבתם , כי מי לא אוהב לנסות מתכונים חדשים לפסטה כה מוכרת ?

יעניין אתכם גם – 

קינוחים מיוחדים ומושחתים כך תעשו זאת לגמרי בעצמכם

רצועות חזה עוף עם סויה ומג'דרה בורגול בצד – מתכון מנצח

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button