אוכל ביתיצפה בהכל

תפוח אדמה מוקרם וממלוא – המתכון שאתם חייבים להכיר

אין מנה מנחמת כמו תפוח אדמה מוקרם, בואו לקבל מתכון מושלם לתפוח אדמה ממולא ומוקרם שאתם חייבים לנסות בבית. מנה מפנקת ומיוחדת שחייב להכין

תפוח אדמה מוקרם וממלוא

לתפוח אדמה יש יתרונות רבים בבישול ואפייה, אין ספק שהוא  הפך להיות תאחד ממרכיבי הבישול החשובים בחיינו, כמעט כל מנה שאנו אוהבים כוללת תפוח אדמה אם זה הצ'יפס הפופולארי או אולי תפוחי אדמה בתנור ביחד עם עוף ובטח הפירה המפורסם. אנו בטוחים שגם המנה הבאה תהיה מיוחדת ותשמור על המסורת המכובדת של התפוח אדמה, במידה ואתם מחפשים מתכון קצת שונה הפעם לתפוח אדמה כזה שממולא במספר דברים ומוגש כאשר הוא מוקרם וחם זה המתכון עבורכם, המתכון די פשוט להכנה וכל אחד ואחת יכולים להכין את התפוח אדמה הממולא אצלם במטבח הביתי.

זמן הכנה כ-שעה וחצי מתאים ל3-4 סועדים.

המצרכים הדרושים עבור תפוח אדמה ממולא ומוקרם הם:

  1. ארבעה תפוחי אדמה גדולים.
  2. חצי חבילת חמאה.
  3. חבילת שמנת חמוצה.
  4. ככוס וחצי גבינה מגורדת(לבחירתכם).
  5. פלפל ומלח.

אופן ההכנה של תפוח אדמה ממולא ומוקרם:

בשלב הראשון יש לחמם תנור לכ180 מעלות, נכניס את תפוחי האדמה לאפייה למשך כ50 דק', בעזרת מזלג לאחר 50 דק' נבדוק אם התפוחי אדמה רכים. במידה והינם רכים נוציא אותם מהתנור. את התנור נעביר בשלב הזה לחום של כ200 מעלות. בשלב הבא ניקח את תפוחי האדמה וניצור בחלקם העליון בעזרת סכין צורה של פלוס. לאחר מכאן נפתח מעט את תפוחי האדמה.

נוציא את תוכן התפוחי האדמה בזהירות ונעביר לקערה אשר הכנו בצד, בשלב הזה ניקח את חצי חבילת החמאה ונוסיף אל הקערה ונוסיף גם את השמנת החמוצה ומעט מלח ופלפל, נערבב אותם ביחד היטב עד אשר החמאה תומס והכל יהפוך לתערובת אחת אחידה. בשלב הבא נחזיר את התערובת שהכנו אל תוך קליפות תפוחי האדמה, ניקח את הגבינה שבחרנו ונפזר אותה מעל תפוחי האדמה.

ובסוף נחזיר את תפוחי האדמה לתנור ונוודא שהחום על 200 מעלות. נאפה במשך כ10-15 דק'. לאחר מכאן ניתן לפזר מעט אורגנו או עירית על תפוחי האדמה.

המלצות:

  1. חשוב לבחור בתפוחי האדמה נקיים וטריים.
  2. ניתן לבחור בכל סוג גבינה אשר תרצו ואפילו לערבב בין מספר סוגי גבינות.
  3. ניתן להוסיף אל תערובת המילוי גרגירי תירס.
  4. ניתן להוסיף אל תערובת המילוי זיתים.
  5. ניתן לרסק את התערובת בתוך התפוח אדמה על מנת לשלב את הטעמים היטב.

אנו בטוחים שבמידה ובחרתם להכין את המתכון של תפוחי האדמה ממולא ומוקרם, ועקבתם אחר המתכון והשלבים שבו יצא לכם מנה מעולה וטעימה מאוד שכולם נהנו ממנה בלי יוצא מן הכלל. חשוב מאוד להגיש את תפוחי האדמה חמים ולוהטים כאילו יצאו עכשיו מהמדורה החמה. אם הכנתם את המתכון אתם מוזמנים לשתף אותנו איך הוא יצא. בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

מתכון לחזה עוף טעים במרינדה עם מג’דרה ביתית

קציצות בשר עם תפוח אדמה בתנור במתכון מנצח!

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button