אוכל ביתיצפה בהכל

מתכון לקוסקוס ביתי מעולה שאתם פשוט חייבים להכיר

אין כמו קוסקוס כדי להרגיש בבית, יש משהו במאכל הזה שישר מעלה תחושה טובה בלב. בואו לקבל מתכון לקוסקוס ביתי אמתי שלא תבינו איך חייתם בלעדיו

מתכון לקוסקוס ביתי עם מרק ירקות

אין כמו מתכון אותנטי שמזכיר לנו את בית סבתא לארוחת צהריים טובה וטעימה, במאמר הבא נציג לכם מתכון לקוסקוס ביתי מעולה. מקור הקוסקוס הוא צפון אפריקה, מספר מדינות טוענת שהוא הגיע מהן אך לנו זה בכלל לא משנה, אנו אוהבים את הקוסקוס בגלל היותו מאכל טעים, לא קשה בכלל להכנה ומשביע מאוד. הקוסקוס עשוי מגרגרי סולת שעוברים אידוי במים, ישנם סוגים שונים של קוסקוס: עבה, בינוני, דק ועוד מספר סוגים שונים. ניתן להוסיף לקוסקוס תוספות שונות כגון: מרק ירקות, בשר, עוף ועוד. התוספות משתנות על פי עדה ועדה ומארץ המוצא ממנה הגיעו. אנו בטוחים שבמידה ותעקבו אחר המתכון יצא לכם קוסקוס טעים מאוד וללא כל מאמץ.

זמן הכנה כ-שלוש שעות מתאים ל5-6 סועדים.

המצרכים הדרושים:

  1. קילו סולת.
  2. שלושת רבעי כוס שמן.
  3. כף וחצי מלח.
  4. כפית וחצי פלפל.
  5. שלושה גזרים.
  6. שתי קישואים.
  7. ארבעה תפוחי אדמה.
  8. כרפס.
  9. שתי בצלים.
  10. כרוב אחד.
  11. כוסברה.
  12. שמיר.
  13. פטרוזיליה.
  14. כפית וחצי כורכום.
  15. שתי כפות וחצי מרק עוף.
  16. כפית פלפל.
  17. כפית וחצי פפריקה אדומה.

אופן ההכנה של הקוסקוס ביתי:

בשלב הראשון ניקח סיר אידוי מיוחד עבור קוסקוס, ונרתיח בסיר האידוי מים עד גובה חצי הסיר. לאחר מכאן נקח קערה בינונים ונשפוך לתוכה את חצי קילו הסולת, אל הקערה לאחר ששפכנו את הסולת נוסיף כל פעם קצת כוס מים וניצור בתנועות סיבוביות פעם אחר פעם את גרגירי הקוסקוס. חשוב מאוד להקפיד לשפוך את המים בטפטופים ולא ביחד.

מוסיפים אל הקערה את חצי הקילו סולת הנוסף, בשלב הזה נוסיף אל הקערה את שלושת רבעי כוס השמן ונוסיף מלח ופלפל. נתחיל העברת הקוסקוס דרך רשת הסינון בקצב איטי. לאחר מכאן נניח על סיר האידוי את הקוסקוס וניצור בעזרת מזלג 4 חורים ולאחר מכאן נכס. האדים יגרמו לתפיחה של הקוסקוס ולאחר כ 40 דק ניתן לבדוק את הקוסקוס. במידה וכל הקוסקוס אחיד ניתן להוציא אל קערה רחבה, אל תוך הקערה יש לשפוך שתים וחצי כוסות מים, לכסות במגבות וניתן לו לנוח כ 25 דק'.

לאחר 25 דק' נעביר את הקוסקוס שוב ברשת ונשים לאידוי נוסף בסיר האידוי לחצי שעה נוספת. בזמן הזה ניתן להכין את מרק הירקות: נקלף את כל הירקות ונחתוך לחתיכות גדולות, נטגן את הבצל והגזר ונוסיף מים רותחים, נרתיח את כלל הירקות ונוסיף את התבלינים השונים עד שהירקות יהיו רכים.

לאחר מכאן נוציא את הקוסקוס ונשפוך את המרק על הקוסקוס. ניתן להוסיף דברים שונים למרק כגון גרגירי חומוס, דלעת או עוף ובשר. בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

חומוס ביתית – מתכון שאתם חייבים להכיר ולהכין בבית

מרק אפונה – מתכון מנצח למנה המושלמת לחורף

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button