בשרים ותבשיליםצפה בהכל

מתכון לקובה סלק מעולה שאתם חייבים להכיר

בואו לקרוא מתכון פשוט ומעולה לקובה סלק ממכר שישאיר אתכם עם טעם של עוד. לפני הקריאה: מומלץ להכין כמות גדולה כי אתם הולכים ליהנות מזה

מתכון לקובה סלק מעולה

לא חשוב לאיזה עדה אתה שייך אפשר להסכים שקובה זה פשוט דבר טעים, הקובה שמקורו נפרס למספר מדינות שונות כגון: סוריה, עירק, לבנון וכורדיסטן הוא בעצם כופתה ממולאת, המרקם החיצוני יהיה עשוי בד"כ מסולת אך יכול להיות מורכב מחומרים נוספים, והמילוי יהיה מבשר בסוגים שונים. אך ניתן למצוא מילואים שונים בנוסף לבשר כגון פטריות, עוף ועוד. סוג הקובה או המילוי משתנים מארץ לארץ, כל ארץ וסגנון ההכנה שלה והתוספת שהביאה עמה לקובה. הפעם אנו נעסוק בקובה סלק בלבד, מתכון לא מסובך במיוחד אשר כל אחד יכול לעשות בבית.

זמן הכנה כ-שעתיים מתאים ל2-3 סועדים.

המצרכים הדרושים:

  1. חצי קילו סולת.
  2. חצי כף מלח.
  3. כוס מים אחת.
  4. חצי קילו בשר טחון.
  5. חצי כף מלח.
  6. שתים בצלים.
  7. כף פלפל.
  8. כפית ורבע פפריקה.
  9. פטרוזיליה.
  10. באהרט.
  11. שמן.
  12. שלושה סלקים קצוצים דק.
  13. חצי כפית מלח לימון.
  14. כפית מלח.
  15. שתיים וחצי כפות סוכר.
  16. כף רסק עגבניות.
  17. כף פפריקה.

אופן ההכנה של הקובה סלק:

בשלב הראשון נתחיל להכין את כופתאות הקובה, ניקח קערה ונשפוך לתוכה את חצי קילו הסולת, נשים חצי כף מלח ונערבב הכול טוב טוב ביחד. בצורה איטית ובהדרגתיות נוסיף את המים, עד שהמרקם של הבצק אשר יצא מהסולת והמים יהיה רך ולא גרגירי.

במידה ויש צורך נוסיף עוד מים, וניתן לתערובת מנוחה של בין 10 ל15 דק'.  בשלב הבא נעבור להכנת התערובת, ניקח קערה ונשים בתוכה את חצי קילו הבשר הטחון. נוסיף את שאר המרכיבים: חצי כף מלח, בצל קצוץ דק, כף פלפל, כפית ורבע פפריקה, פטרוזיליה קצוצה דק ומעט באהרט. ניתן לתת לתערובת טיגון על מחבת אך לא חובה.

מתערובת הבשר ניצור כדורים קטנים לטובת מילוי הקובה. לאחר מכאן נעבור לבצק סולת וניצור ממנו כדורים קטנים ועגולים לאחר מכאן נשטח את הכדור ונשים בתוכו את תערובת הבשר שהכנו ונכדרר חזרה. בשלב הבא נכין את מרק הקובה סלק, נטגן מעט בצל בשמן נוסיף מים חמים אל סדיר ונשים בתוכו את הסלק הקצוץ ל כ-25 דק' בישול. נוסיף את המרק חצי כפית מלח לימון, כפית מלח, שתי כפות וחצי סוכר, כף רסק עגבניות וכף פפריקה, נערבב הכל ביחד היטב ולאחר שהמרק רתח מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את כדורי הקובה, לאחר שמוסיפים את הקובה מבשלים עוד כחצי שעה עד שכדורי הקובה צפים.

ניתן למלא את הקובה בדברים שונים ומגוונים ולצמחוניים לא חייב למלא בבשר וניתן להכין תערובת פטריות או תערובות צמחוניות נוספות, אנו ממליצים להגיש בתוספת של אורז לצד המנה. בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

עוגיות אמסטרדם – מתכון קל ופשוט לעוגיות הפופולריות

קרמבו ביתי – המתכון לקרמבו המושלם שתוכלו להכין לבד בבית

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button