בשרים ותבשיליםצפה בהכל

מוקפץ עם עוף וירקות – מתכון מנצח למנה מושלמת

אין מנה משביעה ומהנה כמו מוקפץ עם עוף וירקות, בואו לקבל מתכון פשוט ומנצח למנה המושלמת הזו שאי אפשר שלא להתאהב בה

מוקפץ עם עוף וירקות

לפעמים בא לנו להכין לארוחת צהריים מתכון שיגרום לנו להרגיש כאילו אנחנו בכלל לא בארץ, המתכון הבא הוא בדיוק כזה, ברגע אחד המתכון של מנת מוקפץ עם עוף וירקות יזרוק אתכם אלפי קילומטרים כאילו טסנו למזרח וחזרנו. שילוב הטעמים האסיאתיים ביחד עם ירקות עוף ואטריות יזכירו לנו מנות תאילנדיות, פיליפיניות וסיניות מבלי לצאת מהבית. המתכון לא קשה וכל אחד ואחת יכולים להכין אותו ללא שום בעיה במטבח הביתי שלהם, כל מה שנשאר זה להכין את הוואק ולצאת לטיול במזרח מבלי לעזוב את הבית.

זמן הכנה כ-שעה וחצי מתאים ל4-5 סועדים.

המצרכים הדרושים:

  1. חבילת אטריות.
  2. שמן.
  3. שלוש גמבות בצבעים שונים.
  4. חמש שיני שום כתוש.
  5. גזר.
  6. חבילת פטריות.
  7. בצל ירוק.
  8. שליש ראש כרוב.
  9. שש פרוסות חזה עוף.
  10. רוטב סויה.
  11. כף קורנפלור.
  12. כפית וחצי דבש.
  13. כפית פפריקה.
  14. כף וחצי אבקת מרק עוף.
  15. שלוש כפות רוטב צ'ילי מתוק.
  16. כורכום

אופן ההכנה של מוקפץ עם עוף וירקות:

בשלב הראשון נרתיח סיר עם מים ונבשל את אטריות הנודלס בהתאם להוראות אשר כתובות על אריזת האטריות. לאחר מכאן נפרוס את חזה העוף לרצועות ובקערה נערבב: כפית רוטב סויה, שלושה שיני שום, כפית וחצי דבש וכפית פפריקה, נשים הכל ביחד עם הרצועות חזה עוף ונערבב טוב, נשים את התערובת למשך כעשרים דק' במקרר. לאחר מכאן ניקח מחבת וווק ונחמם עם מעט שמן, נתחיל להוסיף את כלל הירקות בקצב אחיד, כל הוספת ירק לפחות עוד חצי דקה של הקפצה על ההווק.

לאחר הוספת כלל הירקות, נוסיף את חזה העוף במרינדה שהכנו קודם, נקפיץ את החזה עוף עם הירקות עד אשר החזה עוף משחים ומוכן. נעבור בשלב זה להכנת הרוטב למוקפץ: עבור הרוטב ניקח כוס מים קרים אשר בתוכה נשים את הקורנפלור ואת שאר התבלינים עבור הרוטב: כף וחצי אבקת מרק, כף וחצי רוטב סויה, שלוש כפות רוטב צ'ילי מתוק, כף וחצי סילאן וחצי כפית כורכום. נערבב היטב ונמתין כ3 דק' עד שהרוטב נהיה סמיך. נוסיף את הרוטב שהכנו על הווק עם הירקות והעוף ונתחיל להקפיץ למשך 2 דק', לאחר מכאן נוסיף את האטריות אל הווק ונקפיץ את הכל מספר פעמים על מנת שיתערבב ויספוג את הטעם כמו שצריך, ברגע שהרוטב מתחיל להצטמצם המנה מוכנה.

ניתן להוסיף ירקות נוספים כגון: תירס, עירית, נבטים, שעועית ירוקה כרובית ועוד. על המנה ניתן פזר שבבי בוטנים שומשום וחתיכות בצל ירוק על מנת להוסיף לטעם ולמרקם.

אין לנו ספק שבמידה ובחרתם להכין את המנה המיוחדת הזאת אתם תיהנו מארוחה טעימה ומשביעה מאוד, בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

אמפנדס בשר – מתכון מנצח למנה הכי מיוחדת שיש

מתכון לקובה סלק מעולה שאתם חייבים להכיר

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button