בשרים ותבשיליםצפה בהכל

המבורגר ביתי מנצח – המתכון שאתם פשוט חייבים להכיר

מי לא אוהב המבורגר ביתי טוב, איכותי וטעים? בואו לקבל מתכון מנצח איך להכין לבד בבית המבורגר שלא יורד באיכות שלו מכל מסעדה שתבקרו בה

המבורגר ביתי

אחד מהבשרים האהובים ביותר בעולם הוא כנראה ההמבורגר, מנת קציצה מבשר טחון בתוך לחמנייה עם צ'יפס בצד מה צריך יותר מזה? ובכן ברחבי הארץ פזורים מאות מסעדות המבורגרים משובחות ביותר עם קציצות בטעמים מעולים צ'יפס בצד ולחמנייה חמה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים, אבל מה קורה אם פתאום מתחשקת לנו בבית איזה מנת המבורגר ביתי טעימה? אז אין בעיה בכלל המתכון הבא ילמד אתכם להכין קציצת בשר בדיוק כמו בהמבורגריות האהובות עליכם, מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין וכל מה שצריך זה תאבון גדול לטרוף איזה לחמנייה עם המבורגר חם וטעים.

זמן הכנה כ-חצי שעה מתאים ל2-3סועדים.

המצרכים הדרושים:

  1. חצי קילו בשר טחון.
  2. כחמישים גרם שומן כבש.
  3. מלח ופלפל.
  4. מלח גס.
  5. בצל.
  6. רבע כפית כמון.
  7. שמן.
  8. לחמניות המבורגר עגולות.

אופן ההכנה של ההמבורגר ביתי:

בשלב הראשון ניקח קערה בינונית, בתוכה נשים את הבשר הטחון ואת השומן כבש, נערבב הכל ביחד עם הידיים במשך כ3-2 ד'ק עד תערובת הבשר תהיה אחידה ומעורבבת היטב. נקצוץ בצל דק- דק, נטגן את הבצל על מחבת עם מעט שמן עד שהבצל משחים ונשים אותו בצד. לאחר שהבצל מעט מתקרר נערבב אותו עם תערובת הבשר והשומן שהכנו ונוסיף מלח פלפל וכמון לפי הטעם. בשלב הבא ניקח את תערובת הבשר וממנה ניצור קציצות עגולות ועבות, ניתן להן מעיכה קטנה ונשים בצד. בשלב הא ניתן לעשות את הקציצות על המנגל או על מחבת גריל, צולים אותם מס' ד'ק מכל צד עד להשחמה. כל מה שנותר לאחר מכאן הוא לחמן מעט את הלחמניות המבורגר העגולות, לשים רטבים אהובים כמו קטשופ, חרדל, אל, האיים ברביקיו ועוד, מעט ירקות כמו חסה מלפפון חמוץ ועגבנייה ולסגור את לחמניית ההמבורגר וליהנות ממנת המבורגר ביתית טעימה.

המלצות:

  1. מומלץ לטעום את תערובת הבשר לאחר ששמנו תבלינים על מנת לראות שלא חסר כלום.
  2. בזמן הכנת הקציצה חשוב לא לכדרר יותר מדי את הבשר, כדרור קל יספיק.
  3. ניתן להשתמש בסוגי בשר שונים כגון: בקר, כבש או טלה.
  4. ניתן להוסיף כחצי כפית סודה לשתייה לאוורר הבשר.
  5. מומלץ להשתמש בטבעת מתכת בזמן יצירת הקציצות.
  6. הקציצות צריכות להיות בין 100 ל200 גרם כל קציצה.
  7. מומלץ להניח במקרר כרבע שעה אחרי הכנת הקציצות ולהוציא מס' ד'ק לפני הצלייה.
  8. החום הרצוי לצליית המבורגר הוא כ200 מעלות לפחות.
  9. אנו ממליצים להוסיף תוספות שונות כגון ביצת עין, בצל מטוגן או פטריות על ההמבורגר.

מידה ובצעתם את כלל השלבים המופיעים במתכון אנו בטוחים שיצא לכם המבורגר מעולה בדיוק כמו במסעדות המפורסמות, בתאבון!

אהבתם את המאמר? בטח תאהבו גם – 

מוקפץ עם עוף וירקות – מתכון מנצח למנה מושלמת

אמפנדס בשר – מתכון מנצח למנה הכי מיוחדת שיש

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button